Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Τη Πέμπτη   25  Οκτωβρίου  2012   τα παιδιά του 8ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό και τα παιχνίδια του "λύκου"  στην αυλή του σχολείου τους. Μαζί με τους δασκάλους  τους: Μπούκου Θεοδώρα, Νούλα Βασιλειάδου, Γιώργο Μαμαλίγκα, Πόπη Σουρανάκη, το γυμναστή Γιώργο Κλαζίδη   και τη βοήθεια του διευθυντή κ. Μήγγου Δημήτρη οι μαθητές /τριες παρακολούθησαν τη θεωρία του βιβλίου «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός»  από την  κ. Μάγκου Νατάσα. Τα μαθήματα της  γλώσσας και των μαθηματικών έγιναν κατανοητά μέσα από παιγνιώδεις  δραστηριότητες  και στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα  απέδρασαν στο δάσος του παιχνίδια  και της φαντασίας κάνοντας πρακτική εξάσκηση με  παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής και κινητικής  μάθησης.

    Ο λύκος αποχαιρέτησε τα παιδιά δίνοντας την υπόσχεση στους μεγαλύτερους μαθητές  ότι θα επισκεφθεί ξανά  το σχολείο για να παίξει παιχνίδια Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Το βιβλίο  «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός»  (Εκδόσεις Χριστοδουλίδη) συμμετέχει στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Εθνικού  Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ) για την ενίσχυση την Φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται   υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου