Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ-ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ -3ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


   Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012   τα παιδιά του 3ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το "λύκο" από το βιβλίο «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός»  της  κ. Μάγκου Νατάσας που κυκλοφορεί από  τις Εκδόσεις Χριστοδουλίδη!!! Ο «λύκος» συμμετέχει στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Εθνικού  Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ) για την ενίσχυση την Φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται   υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

     Με την βοήθεια των δασκάλων: Kατερίνας  Τζάτζου, Ελένης Γιαννακοπούλου, Γιώργου Τσιλφίδη, Φωτεινής Κοντογούνη, Γιώτας Καλαφάτη, Γαλάτειας Καμένη, της γυμνάστριας Αγγελίδου  Νώπης και του διευθυντή του σχολείου Πολυχρονιάδη Ιάκωβου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λύκου με θέμα: «Οι καλοκαιρινές διακοπές του  λύκου»!!!   

     Tα παιδιά έφτιαξαν τη θαλασσινή μάσκα  του λύκου για να κάνουν καταδύσεις μαζί του στις ελληνικές θάλασσες,  ταξίδεψαν με το υποβρύχιο του λύκο για  να σώσουν  τις χελώνες καρέτα- καρέτα, απέφυγαν ύφαλους και μελτέμια, έπαιξαν παιχνίδια με έναν  καλόκαρδο καρχαρία και έδωσαν αγώνες beach  volley με μπαλόνια .  Ο λύκος αποχαιρέτησε τα παιδιά της Γ΄ τάξης  με μία πρωτότυπη  χορογραφία  για να την  αξιοποιήσουν στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τη συνάδελφος των καλλιτεχνικών κ. Γαλάτειας στη τελετή  λήξη της σχολικής χρονιάς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου