Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΛΥΚΟΥ» ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ


Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.   Με την ευκαιρία της ημέρας, μια σειρά από εκδηλώσεις οργανώνονται ανά την Ευρώπη όπου περιλαμβάνονται χάπενινγκ για παιδιά με προγράμματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μαθήματα για κάποια γλώσσα και συνέδρια.
    Με αφορμή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας 2012  (λόγω της απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου)  γιόρτασαν την ημέρα αυτή στις 25-09-2012 και 27-09-αντίστοιχα με δράσεις ψυχοκινητικής αγωγής στην αυλή των σχολείων τους. Τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά των δύο σχολείων προετοιμάστηκαν ζωγραφίζοντας  το υλικό με τα γράμματα από το ελληνικό και αγγλικό αλφάβητο.

    Με την συνεργασία των καθηγητών γαλλικής γλώσσας κυρίας  Ροζέτα Γκάλο και Χρυσούλας Ζεϊμπέκη τα παιδιά έπαιξαν στην αυλή του 5ου Δημοτικού παιχνίδια εγγραμματισμού της γαλλικής γλώσσας. Συνέχισαν με παιχνίδια από το βιβλίο : «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός»  (Εκδόσεις Χριστοδουλίδη) για την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας  και η εορταστική ημέρα έκλεισε  δίνοντας αγώνες με τα αγαπημένα τους αθλήματα.

 Στην εκδήλωση της ημέρας βοήθησαν  οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.

από 5ο Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας:

Βαϊράμη Τασούλα, Ζανίδου Ντίνα,  Ευφραιμίδου Δήμητρα, Χρήστος Ιωαννίδης, Αναστασιάδου Κατερίνα,  Ευανθία Τσουμίτα,  Αθανασία Κολέτση, Σουλίδης Χρήστος, Λίζα Μιχαηλίδου  και ο Δ/ντής του Σχολείου  Ασπράγκαθος Γιώργος, 

Aπό το Δημ. Σχ. Ασβεστόπετρας:

Καλλιόπη Σαουλίδου, Κωνσταντίνος Γουτουχίδης, Βασιλική Νάκη,  Μήγκου Αθηνά , Γουτουχίδης Κωνσταντίνος  και ο Διευθυντής του σχολείου Ιωαννίδης Λουκάς.

Επιμέλεια:

Μάγκου Νατάσα

γυμνάστρια 

στο 5ου Δημ. Σχολ. Πτολεμαΐδας

και Δημ. Σχολ. Ασβεστόπετρας