Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ -"Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ"-ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ



Στον«κήπο με τις 11 γάτες» τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας στις8-06-2012 και τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στις 13-06-2012 πραγματοποίησαν τις εκδηλώσεις τελετής λήξης του σχολικού έτους 2011-2012.
Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων των δύο σχολείων συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να αποδώσουν κινητικά το παραμύθι «Ο κήπος με τις 11 γάτες»σχεδιάζοντας νοηματοδοτημένες δράσεις με χορό, μουσική και παιχνίδια ψυχοκινητικής Αγωγής. «Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι ένα παραμύθι πρόληψης ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες του Ιταλού ψυχολόγου και συγγραφέα Λουτσιάνο Μοράτι.
Έτσι με θεατές δασκάλους, γονείς και παππούδες στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά με χορευτικά δρώμενα απέδωσαν το παραμύθι με έναν εναλλακτικό τρόπο όπως πραγματοποιήθηκε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το μακιγιάζ στις …11 γάτες επιμελήθηκαν οι μητέρες των παιδιών.
Η έναρξη του παραμυθιού έγινε με τις σάλπιγγες των γατο-μουσικών και το χορό της γατίσιας κοινωνίας όπως την φαντάστηκαν τα ίδια τα παιδιά της Α–Β΄τάξης των δύο σχολείων αλλά και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ασβεστόπετρας.
Τη γιορτινή ατμόσφαιρα όμως ήρθε να χαλάσει ο πειρασμός για πλαστή αισιοδοξία και χαρά με μαγικά φίλτρα-καραμέλες. Τα παιδιά της Γ΄-Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας και Γ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου πολύ όμορφα αναπαράστησαν χορευτικά αυτό που συμβαίνει και στις οργανωμένες κοινωνίες.
Τις μαριονέτες στα χέρια αυτών που διακινούν τις ουσίες αναπαράστησαν τα κορίτσια της Ε2 τάξης του 5ου Δημοτικού και της Γ΄-Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας. Στη συνέχεια έλυσαν τα δεσμά από ουσίες και εξαρτήσεις με την αληθινό ελιξίριο ζωής που είναι ο χορός και η μουσική έχοντας την συμπαράσταση των αγοριών της Γ΄-Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας και των κοριτσιών της Ε1 τάξης του 5ου Δημοτικού οι οποίοι χορογράφησαν μόνοι του τις εξαίρετες χορογραφίες.
Η έναρξη της μικρής παραολυμπιάδας έγινε με θεαματικό τρόπο στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Πραγματοποιήθηκαν δύο αθλήματα παραολυμπιακών αγώνων Μπότσια και Sitting volley και έτσι γονείς και παιδιά γνώρισαν τα δύο αθλήματα από κοντά βλέποντας ότι η πραγματική δύναμη αντλείται από την ανάγκη για δημιουργία, δράση και επικοινωνία με ζωντανό παράδειγμα ΖΩΗΣ τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων!!!

Μαθήματα κυκλοφοριακής Αγωγής έδωσαν οι μαθητές της Δ΄τάξης του5ου Δημοτικού στην Αγγλική γλώσσα με την κα Αφροδίτη Κέμου. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς:
Κυνηγητό,Ζωναράδικο, Τικ, αργό και γρήγορο χασάπικο όπου γονείς, εκπαιδευτικοί ,παππούδες και γιαγιάδες ενώθηκαν σε μια χαρούμενη συντροφιά.
Συγχαρητήρια στους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων!!!

Από 5ο Δημ.Σχ. Πτολεμαΐδας
Χρήστος Ιωαννίδης, Πουτουρίδου Σούλα Βαϊράμη Τασούλα, Ζανίδου Ντίνα,Αναστασιάδου Κατερίνα, Ροζέτα Γκάλο,Παναγιωτίδου Παναγιώτα, Αφροδίτη Κέμου, Ζεϊμπέκη Χρυσούλα, Ζάπτση Ευαγγελία, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Δ/ντής του Σχολείου Ασπράγκαθος Γιώργος, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Θεοδώρου Έφη με τις μητέρες όλων των παιδιών.

Aπό το Δημ. Σχ. Ασβεστόπετρας
Καλλιόπη Σαουλίδου,Κωνσταντίνος Γουτουχίδης, Βασιλική Νάκη, Κέλλυ Πιλαλίδου, και ο Διευθυντής του σχολείου Ιωαννίδης Λουκάς.

Επιμέλεια:Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια στο 5ου Δημ. Σχολ. Πτολεμαΐδας
και Δημ. Σχολ.Ασβεστόπετρας
    

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ-ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ -3ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


   Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012   τα παιδιά του 3ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το "λύκο" από το βιβλίο «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός»  της  κ. Μάγκου Νατάσας που κυκλοφορεί από  τις Εκδόσεις Χριστοδουλίδη!!! Ο «λύκος» συμμετέχει στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Εθνικού  Κέντρου Βιβλίου(ΕΚΕΒΙ) για την ενίσχυση την Φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται   υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

     Με την βοήθεια των δασκάλων: Kατερίνας  Τζάτζου, Ελένης Γιαννακοπούλου, Γιώργου Τσιλφίδη, Φωτεινής Κοντογούνη, Γιώτας Καλαφάτη, Γαλάτειας Καμένη, της γυμνάστριας Αγγελίδου  Νώπης και του διευθυντή του σχολείου Πολυχρονιάδη Ιάκωβου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λύκου με θέμα: «Οι καλοκαιρινές διακοπές του  λύκου»!!!   

     Tα παιδιά έφτιαξαν τη θαλασσινή μάσκα  του λύκου για να κάνουν καταδύσεις μαζί του στις ελληνικές θάλασσες,  ταξίδεψαν με το υποβρύχιο του λύκο για  να σώσουν  τις χελώνες καρέτα- καρέτα, απέφυγαν ύφαλους και μελτέμια, έπαιξαν παιχνίδια με έναν  καλόκαρδο καρχαρία και έδωσαν αγώνες beach  volley με μπαλόνια .  Ο λύκος αποχαιρέτησε τα παιδιά της Γ΄ τάξης  με μία πρωτότυπη  χορογραφία  για να την  αξιοποιήσουν στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τη συνάδελφος των καλλιτεχνικών κ. Γαλάτειας στη τελετή  λήξη της σχολικής χρονιάς!!!