Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ένα σεμινάριο για γονείς και μαθητές με θέμα «Ψυχοκινητική Αγωγή-Κινητική Μάθηση»




ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Α΄ Μέρος: Θεωρία-παρουσίαση με βίντεο και φωτογραφίες μαθημάτων ψυχοκινητικής αγωγής και κινητικής μάθησης.
B΄ Μέρος: Τα παιδιά μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς θα αποδράσουν στο δάσος του παιχνιδιού και της φαντασίας με τα παιχνίδια του λύκου που μαζί με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι, περιέχουν και την παράλληλη γνώση!!!
Γ΄ Μέρος: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τη συγγραφέα.
ΤΟΠΟΣ ΔΕΞΑΓΩΓΗΣ:Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού, Τσικνοπέμπτη
16-02-2012




    Στο Α μέρος του σεμιναρίου η κ.Μάγκου Νατάσα παρουσίασε με βίντεο και φωτογραφίες το βιβλίο της «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χριστοδουλίδη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά του του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ανατολικού.
 
   Στο Β΄μέρος του σεμιναρίου με μάσκες και  μπαλόνια, σερπαντίνες  και αποκριάτικους ρυθμούς η κ. Μάγκου απέδρασε με γονείς και μαθητές στο δάσος των παραμυθιών και της φαντασίας παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας,  διασκεδάζοντας  παρέα με το λύκο και την ξένοιαστη συντροφιά του!!!  Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ανατολικού μαζί με το Σίλογο Διδασκόντων.
Το μάθημα της γυμναστικής είναι σε θέση να διευκολύνει και να εξασφαλίσει ιδανικές συνθήκες για την κατάκτηση της ολοκληρωμένης γνώσης,την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και τη συναισθηματική, την αισθητική και τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από εξαιρετική ποικιλία ψυχοκινητικών παιχνιδιών αμβλύνεται η κυρίαρχη βιβλιοκεντρική πρακτική του ελληνικού σχολείου. Με ευχάριστες δράσεις που συνδέονται με δραστηριότητες κινητικές, μουσικές, εικαστικές, και δραστηριότητες λόγου τα παιδιά κατανοούν έννοιες και αριθμούς, γράμματα και σχήματα. Μέσα στο δάσος του παραμυθιού και της φαντασίας παίζοντας τα παιχνίδια με το λύκο συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη γνώση!!!